Sirarski kotli in cisterne SKH/SCH 2O 500–5000 l

Sirarski kotli SKH in cisterne SCH 2O se uporabljajo za termično predelavo večjih količin mleka (500 – 5.000 litrov) v različne mlečne izdelke, kot so: sir, skuta, albuminska skuta, jogurt, pasterizirano mleko,… Omogočajo termično obdelavo mleka v območju med 4 °C in 100 °C. Plevnik sirarne in cisterne so izdelane v skladu z mednarodnimi standardi, direktivami CE in najnovejšimi spoznanji v mlečni industriji. Ustvarjene so za izdelavo izjemnih mlečnih izdelkov in za sodobne in uspešne zgodbe v sirarstvu.

Prednosti

Prednosti
1.
Energetska učinkovitost
2.
Kakovostna in učinkovita obdelava sirne mase
3.
Avtomatizirani postopki obdelave in možnost oddaljenega dostopa
4.
Enostavno upravljanje in čiščenje
5.
Razširitev funkcionalnosti naprave
Profesionalna proizvodnja mlečnih izdelkov: SIR, JOGURT, SKUTA, ALBUMINSKA SKUTA, PASTERIZIRANO MLEKO,…
1.

Energetska učinkovitost

Od 10 do 30 % manjša poraba energije zahvaljujoč učinkoviti izmenjavi energije, kar omogoča dobro izolirana posoda (tri plaščna), lasersko varjene izmenjevalne površine in skrbno izbrani materiali. Vodna črpalka omogoča boljšo izmenjavo toplote kar privede do hitrejšega gretja in hlajenja ter tako prihranka energije in denarja.

2.

Kakovostna in učinkovita obdelava sirne mase

2O oblika kotla je učinkovitejša saj pridela 2–4 % več sirne mase skupaj z Plevnikovimi harfami, ki so posebej oblikovane, naostrene in polirane za gladko rezanje. Menjava harf z drugimi mešali je enostavna – samo z eno potezo.

RAZREZ: Avtomatske harfe z ostrimi in tankimi rezili omogočajo natančen rez, kar izboljša kakovost in količino končnega produkta (manj sirnega prahu in več sira). MEŠANJE (druga smer vrtenja harf): mešalne lopute se samodejno aktivirajo ob spremembi smeri kroženja in ustvarjajo potrebno mešalno hitrost za učinkovitejše mešanje ter sušenje sirnega zrna.

 

3.

Avtomatizirani postopki obdelave in možnost oddaljenega dostopa

Udobno in enostavno upravljanje s pametnimi krmilniki, ki nadzorujejo procese in naredijo delovni dan učinkovit ter organiziran. Prihranek časa in denarja s samodejnim zakasnjenim vklopom in izklopom procesov. Nastavite jih tako, da vas zjutraj pričaka termično obdelano mleko, ki
je pripravljeno za sirjenje. Možnost zapisa in dokumentiranja vseh parametrov aktivnih procesov (temperatura, mešanje, …) ter možnost oddaljenega dostopa.

Več informacij o MC 500 (R)
4.

Enostavno upravljanje in čiščenje

Enostavno in hitro upravljanje s sirarskim kotlom Plevnik. Zaradi domišljene zasnove celotnih naprav Plevnik, vključno s krmilniki in mešali, je rokovanje enostavno, delo pa hitrejše in učinkovitejše. Samo s pritiskom na gumb lahko zaženete vse procese (rezanje, mešanje, termična obdelava …). Čiščenje je hitrejše in enostavnejše zaradi posebne obdelave površin – poliranje 2R (preprečuje prijemanje na stene posode).

5.

Razširitev funkcionalnosti naprave

Možnost razširitve funkcionalnosti naprave: za še več različnih končnih mlečnih izdelkov (sir, jogurt, skuta, albuminska skuta, …) ter sodobnejše, enostavnejše, učinkovitejše
in bolj ergonomsko delo…

Delovni podest ...

Ogrevanje

Na voljo so različne možnosti gretja:

Izvedbe

Na voljo sta dve različici: SKH – sirarski kotel, ki je odprta izvedba, in SCH – sirarska cisterna, ki je zaprta izvedba.

Več informacij

Dodatna oprema

Tlačni merilec prostornine

Senzor volumna vam bo povedal količino (volumen/prostornino) snovi v posodi.

Steklena servisna odprtina

Omogoča vizualno spremljanje procesov na varen način.

Ročni / pnevmatski ventil

Nadzorovan odtok iz rezervoarja je mogoč z ročno ali pnevmatsko tehnično rešitvijo.

Delovni podest

Dostop do sirarskega kotla/ cisterne po stopnišču z varnostno ograjo. Poleg dostopa je glavna prednost podesta višina iztoka, ki ga lahko praktično uporabimo pri sirarskih procesih (pretok iz kotla v predstiskalnico).

Kontrolna svetilka

Notranja svetilka sirarske cisterne za spremljanje procesov.

Možnost oddaljenega dostopa

Sedaj lahko nadzorujete postopek v vsakem trenutku – tudi če niste v sirarni:
na krmilnik se lahko povežete z mobilnimi napravami in nadzorujete in upravljate vaš sirarski kotel: vklopite, zakasnite zagon, prenesete zapise, preskočite na naslednji korak, spremenite temperaturo, hitrost ali smer mešalnika.

Digitalni zapisovalec procesov

Digitalno zapisovanje procesov omogoča enostavno, zanesljivo in varno proizvodnjo, podprto z dokumentacijo termičnih procesov (pasterizacija, hlajenje …).

Visoko tehnološki krmilnik zasnovan za napredne uporabnike, ki mogoča višjo stopnjo avtomatizacije in ponovljivosti.

Tehnični podatki

Več informacij o dimenzijah, odtokih, priključkih za vodo, elektriki,…

Več informacij

Mnenja

Vrhunsko delovanje ogrevanja, hlajenja in predelave mleka v vseh procesnih fazah je tisto, kar lahko rečem o sirarskih kotlih Plevnik. Logični rezultat so najboljši sir, jogurt in skuta.

Ekološka kmetija Kukenberger Toni Kukenberger