Sirarska odcejalna miza SOM

Plevnik sirarska odcejalna miza SOM je odlična rešitev za vse sirarne. Namenjena je sprejemu sirne mase, odcenjanju sirotke, ročnemu predstiskanju in ročnemu razrezu sirne mase v bloke. Podpora na kolesih omogoča enostavno premikanje mize po sirarni, kadar koli je to potrebno.

Prednosti

Prednosti
1.
Vsestranskost
2.
Prilagodljivost
3.
Ergomsko delo
4.
Visoko kakovostni materiali
5.
Iztok
Vsestranska uporaba v sirarni
1.

Vsestranskost

Poglobljena sirarska miza (300 mm) je namenjena sprejemu sirne mase, odcenjanju sirotke, ročnemu predstiskanju in ročnemu razrezu sirne mase. Velika odlagalna površina pod mizo (dodatna oprema) omogoča shranjevanje predmetov različnih velikosti.

2.

Prilagodljivost

Pomične odcejalne mreže spredaj omogočajo prilagajanje različnim
količinam sirne mase ter različne višine sirnih blokov. 

3.

Ergomsko delo

Sirarska miza je dvignjena na primerno delovno višino da omogoča lažje delo – z manj napora. Opora na kolesih omogoča enostavno premikanje mize po sirarni, kadar koli je to potrebno.

4.

Visoko kakovostni materiali

Miza je izdelana iz nerjavnega jekla AISI 304, ki je primeren za predelavo hrane. Čiščenje je enostavno in hitro.

5.

Iztok

Poglobljena sirarska miza SOM ima iztok za sirotko in tako omogoča nadzorovano odtekanje sirotke.

Izvedbe

Na voljo so različne izvedbe sirarske odcejalne mize SOM: od bolj preprostih različic do profesionalnih sirarskih kotlov za napredne uporabnike. Posamezne različice imajo različne možnosti opreme.

Več informacij

Dodatna oprema

Odcejalna mreža na dnu

Odcejalna mreža na dnu, izdelana iz nerjavnega jekla, omogoča boljše in hitrejše odcejanje sirotke po celotni površini dna mize.

Plošče za predstiskanje

Plošče za predstiskanje, izdelane iz nerjavnega jekla, se namestijo na površino sirne mase. S potiskom navzodol se izvaja predstiskanje. Tako postane struktura sirnih blokov bolj kompaktna in se izboljša kakovost končnega izdelka.

Snemljiva odlagalna polica

Snemljiva odlagalna polica pod mizo omogoča veliko odlagalno površino za različne predmete ali pripomočke (npr. sirarske modele). Olajša tudi sušenje: Luknje na polici omogočajo lažje odcejanje vode in tako hitrejše sušenje predmetov na polici.

Delilne plišče z različnimi premeri

Za enakomerno in hitro razporeditev sirne mase v sirarske modele.

Tehnični podatki

Več informacij o tipih sirarske odcejalne mize in dimenzijah.

Več informacij

Video

Izdelava jogurta z pasterizatorjem in sirarsko mizo

Izdeva jogurta z Plevnik pasterizatorjem P 300 EL Professional in sirarsko mizo SM 199

Sirarna: Podpečan, Slovenija


Mnenja

Z napravami Plevnik (SKH 650 EW Professional, SOM 159, SKM) smo zelo zadovoljni. Izvrstne izdelke in nove ideje imamo ravno na račun odlične opreme, ki jo s pridom uporabljamo. S sodelavci podjetja Plevnik pa imamo odlične odnose na področju prodaje in servisa.

mag. Darija Četina, kmetija Flis

Naprave Plevnik so zelo kakovostne in odlične za moj posel. Najkakovostnejših sirov in mlečnih izdelkov ni možno izdelati brez visoko tehnološke opreme, kot je na primer sirarski kotel Plevnik in druge njihove naprave za proizvodnjo sira.

Nicolae Romosan, Lactate Romosan